Nederland    Inloggen  / Account aanmaken  
Valuta:

Verzenden & retouren

We zijn als die 24-uurs nieuwszenders: Wanneer u een bestelling plaatst, ontvangt u een orderbevestiging bericht direct ontvangen. Zodra uw bestelling begint zijn road trip vanuit ons magazijn is voor u, we zullen nog een e-mail met het bijhouden van informatie. Vergeet niet, we verzenden van maandag tot vrijdag alleen.

Wij leveren van maandag tot vrijdag, 08:00-18:00.
Wanneer u een bestelling plaatst zondag tot en met donderdag vóór 22:00, kan de volgende dag worden verzonden. Bestellingen die vrijdag tot zondag zal worden verzonden op maandag.
Wij leveren via UPS pakketdienst.
Alle leveringen dienen te worden ondertekend bij ontvangst.
UPS zal minstens twee keer proberen om uw bestelling te leveren aan de door u aangegeven adres. In het geval dat UPS niet leveren op het aangegeven adres, zal de bestuurder een Info verklaring achterlaten in de mailbox. Na twee afleverpogingen, zal UPS uw pakket te houden voor een maximum van 5 werkdagen. Na 5 werkdagen, zal UPS uw pakket terug te keren. Als u een Info verklaring niet hebt, neem dan contact met ons op.
Wij behouden ons het recht voor om uw bestelling te annuleren in het geval dat niemand beschikbaar is om te tekenen voor uw zending.
U draagt ​​het risico voor de items na levering is voltooid.
Verzendmethoden:

1.USPS:
Het zal uw deur te bereiken in 7-10 werkdagen.
2.Most orders voor In-voorraad items beginnen met het verschepen zodra uw online aankoop is voltooid. Items worden verzonden zodra ze zijn gevestigd in voorraad, uw betaling is goedgekeurd en het ontvangende adres is geverifieerd. Bijvoorbeeld, als je een In-Stock post op maandag dat het magazijn binnen 1-2 werkdagen verlaat bestelt, zal het magazijn tegen het einde van de dag woensdag vertrekken. Na uw bestelling ons magazijn verlaat, levertijden variëren afhankelijk van de verzendmethode die u tijdens het afrekenen te selecteren en de locatie van uw verzendadres. Let op: werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag, met uitzondering van de federale feestdagen.

TERUGSTUURBELEID

We zijn toegewijd aan uw volledige tevredenheid. Alle bestelde artikelen hier zijn nauw aan het woord hier "wat je ziet op ouw website zijn wat je krijgt in 7 dagen" .Before genieten van eenvoudige uitwisseling en terugkeerbeleid, moet u contact met ons op terug te keren verzendadres voor het versturen van de items terug. Terugkoppeling nu! Alle items teruggestuurd naar ons moeten in hun oorspronkelijke staat dat wil zeggen niet versleten, gewijzigd of gewassen, met aangehechte alle tags.
Alle bestelde artikelen zijn de juiste items die u halen here.We beloven u van de juiste volgorde package.So indien retournering juiste items voor een terugbetaling: alle geretourneerde artikelen zijn onderworpen aan een 15% restocking fee. Verzending en administratiekosten worden niet terugbetaald.
We hebben geen betrekking op de verzendkosten van het rendement of de uitwisseling van juiste volgorde pakket, bent u verantwoordelijk voor het verschepen en behandeling kosten. Daarnaast raden wij u aan tracking en verzekering toe te voegen voor uw eigen veiligheid, omdat we niet verantwoordelijk voor verloren zendingen.
Alle geretourneerde goederen dienen om het verzendadres te worden verstuurd we e-mailen u nadat u ons feedback te krijgen hier!
uitwisselingen

Uitwisselingen zijn onderdeel van ons eenvoudige terugkeerproces: gewoon vragen om een ​​vervangend artikel als u klaar bent met de return.Exchanges zijn altijd op het moment dat uw rendement is ontvangen en verwerkt afhankelijk van beschikbaarheid. Als je bang bent het item dat u nodig hebt zal uitverkocht zijn, dan kunt u altijd een nieuwe order in plaats van verzoeken om overleg tijdens de terugkeer te plaatsen.

Het zien van dubbel Exchanges altijd het rendement van uw oorspronkelijke aankoop en de oprichting van een nieuwe orde te betrekken. een krediet voor uw originele aankoop en een vergoeding voor uw uitgewisseld nieuwe aankoop: U zult twee transacties op uw creditcard of betaalpas statement zien. Wees geduldig, kan het tot twee facturatieproces voor de krediettransactie op uw afschrift afhankelijk van uw creditcardmaatschappij om te verschijnen.
Wij aanvaarden uitwisselingen voor een andere maat of kleur binnen 30 dagen na de oorspronkelijke bestelling verzenddatum. Neem dan contact met ons op met uw Order-id en een van onze teamleden zal nu helpen you.Feedback Als u wilt items te wisselen naar een andere stijl, zou u uw items terug te keren voor een terugbetaling * (zoals per Return-beleid) en plaats een nieuwe bestelling voor de stijl die u verkiest.
U moet contact opnemen met ons voordat u de items terug. Alle items teruggestuurd naar ons moeten in hun oorspronkelijke staat dat wil zeggen niet versleten, gewijzigd of gewassen, met aangehechte alle tags. Versleten of vuile items zal naar u worden geretourneerd.
We hebben geen betrekking op de verzendkosten van de uitwisselingen, bent u verantwoordelijk voor de retourzending en voor de verzending en verwerking kosten voor verzending van de uitgewisselde items terug voor jou. Wij raden u aan tracking en verzekering toe te voegen bij het verzenden van artikelen bij ons terecht voor uw eigen veiligheid, omdat wij niet verantwoordelijk voor verloren zendingen. Verzend-en administratiekosten worden niet terugbetaald.

Bestellings-annulering

Als u nodig hebt om een ​​order-, zolang de bestelling nog niet is verzonden te annuleren, kunnen we de bestelling te annuleren en 10% annuleringskosten in rekening gebracht.
Helaas, zodra de bestelling is in handen van de verlader, is er geen weg terug en je zult moeten gaan via de terugkeer / terugbetaling proces zodra uw bestelling aankomt. (Speciale opmerking:. Als je echt wilt to- we kunnen re-route het pakket terug naar ons en laad je de UPS $ 30 re-routing fee en toepasselijke verzendkosten Dat kan alleen als het pakket is in een transitzone en niet uit voor de levering .

Friendly Opmerking: Als u uw 10-cijferig volgnummer niet heeft ontvangen binnen 3 dagen na het plaatsen van uw bestelling, kan uw e-mailserver hebben het gezien als spam. In dit geval, neem dan contact met ons op voor hulp bij het volgen van orders '.